Založ si blog

Ja som predsa dospelá, DOFRASA!

Sedím za svojím starým písacím stolom vo svojej starej izbe. Z poličky sa na mňa spoza šlabikára usmieva moja mladšia štrbavá kópia, steny zdobia pohľadnice z parížskeho výletu, na skrini je prilepený Pikachu, posteľ je plná plyšákov.

Ako duchovia na mňa pozerajú staré knižky, zošit zo slovenčiny dávno pokryl prach. Neznáme z matematických rovníc to už dávno zabalili a navzájom sa pozoznamovali. V druhom šuflíku sa skrýva vzácny poklad – môj denníček.

Sedím obklopená množstvom spomienok. Niektoré bolia viac, iné menej. Niektoré sú skryté hlboko, iné čítam na stránkach denníku.

Prázdniny! Hurá! Ideme sa lyžovať!

Toto je neuveriteľné! On je taký zlatý!

Škola. Ejha. Maturujem. Čo?!!!!!!!!!!

Z políc na mňa šepkajú stránky knižiek. Nútia ma, aby som ich znova prelistovala. Hoci som ich nedržala veky, každú jednu by som rada obšťastnila listovaním… Na svete je toľko neprečítaných kníh… A je ešte viac tých, ktoré treba prečítať ešte raz.

Za oknom v poryvoch vetra cinká stará zvonkohra. Ja v jej tranze len hľadím na všetko okolo. Kam sa ten život podel? Prečo zmizol tak rýchlo? Pred 10 rokmi som chcela lusknúť prstami a byť veľká. A dnes? Túžim lusknúť prstami…

Akoby to bolo včera, keď som odchádzala veľkému svetu v ústrety. Sprevádzaná myšlienkou, že sem sa vždy vrátim. Teraz je to len pútnické miesto, chvíľková zastávka, clivá spomienka. Pretože ja som predsa dospelá, DOFRASA!

Život je príliš krátky na to, aby sme prišli o fantáziu

14.06.2016

Bez kráľovstiev, bez začiatkov, bez koncov, bez siedmich hôr, piesok sa neleje a voda sa nesype. Šijeme si príbehy horúcou ihlou. Píšeme ich vypísaným perom. Na riadky, ktorým vybledli linajky.

A dobrý deň pán Drakula, nečakala som, že vás tu stretnem

15.10.2014

Moja drahá Mína, píšem Ti z ďalekých končín Transylvánie. Príroda je tu doslova úchvatná, ľudia sú srdeční. Nie je sa tu čoho báť. Všetky tie obavy Tvojho nastávajúceho nemusíš brať vážne. Rumunsko je síce trochu divoká krajina, ale prirovnala by som ju k neupravenému záhonu. Predsa len je tu veľa krásneho a oku lahodiaceho. Tunajší ľudia sú milí [...]

Chýbaš mi

23.06.2014

Chýbáš mi… iba tak trošičku ako cukor v sladkom čaji ako vrchnák na prázdnej fľaši ako piesok na pláži

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Ivuš

Môj blogík, moje dieťatko, ktorému chcem dať rúčky, nôžky, prvé úsmevy a prvé slová nech môže veselo utekať po internetove. Naučím ho chodiť, ale naučím ho aj padať, pretože bez pádov a pár slzičiek by to nebolo ono.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 34462x
Priemerná čítanosť článkov: 2154x

Autor blogu

Odkazy